Terug naar overzicht

Geslaagde Buy WISEly study visit in de Hallen in Amsterdam

Eind vorige maand waren onze relaties van harte welkom in de Hallen in Amsterdam. Tijdens de study visit, in het kader van het Europese project Buy WISEly, brachten diverse MKB bedrijven een bezoek aan twee Amsterdamse Sociale Ondernemingen

Esther Vossen van Beeldend gesproken en Daniëlle Driest van Recycle ontvingen ons in het hart van Amsterdam. De deelnemers werden geïnspireerd dankzij de rondleidingen waarbij veel kennis werd gedeeld om impact te maken door sociaal in te kopen waardoor de aanwezigen ook de social return verplichting kunnen vervullen.

Geslaagde Buy WISEly study visit in de Hallen in Amsterdam

Samen met stichting De Omslag organiseerde MKB-Metropool Amsterdam deze rondleiding langs de volgende twee sociale ondernemingen:

RECYCLE een bijzondere fietsenwinkel in Amsterdam waar je fietsen vindt met een verhaal. Zij verkopen gerecyclede fietsen en producten van oude fietsonderdelen maar ook nieuwe fietsen van duurzame merken. Met aandacht en vakmanschap repareren ze oude fietsen, van kleine ongemakken tot groot onderhoud. Bij Recycle vinden mensen met een psychische kwetsbaarheid de weg terug naar werk. Begeleid door gepassioneerde fietstechnici worden zij begeleid tot (zelfstandig) fietsenmaker. Recycle is een erkend leerwerkbedrijf Naast de locatie in De Hallen vind je Recycle ook op diverse plekken in Amsterdam.

DSC_1495.JPG

KUNSTUITLEEN BEELDEND GESPROKEN heeft uitsluitend kunst van professionele kunstenaars met een psychiatrische kwetsbaarheid. De collectie omvat circa 2.000 kunstwerken van 126 kunstenaars uit het hele land. Er komt voortdurend nieuw werk binnen. Beeldend Gesproken neemt hun kunstwerken in consignatie en verhuurt en verkoopt deze werken aan particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Bij Galerie en Kunstuitleen Beeldend Gesproken kan je zelf werk uitzoeken of vragen om een vrijblijvend voorstel. Iets wat past bij jouw bedrijf, pand en budget.

Met deze kunst toon je maatschappelijke betrokkenheid op een bijzondere manier. Transport en inrichten behoort tot de service en indien nodig kunnen ophangsystemen gemonteerd worden. Ook voor unieke relatiegeschenken en cadeaubonnen kan je terecht. De prachtige galerieruimte is te huur voor vergaderingen, workshops concerten, voorstellingen, feesten, etc.

DSC_1575.JPG

Wij sloten de rondleiding af met een hapje en drankje, met dank aan Restaurant Freud ! Deze sociale onderneming serveert speelse en veelzijdige gerechten, die zijn geïnspireerd door de Mediterrane keuken en de kruidige smaken uit het Midden-Oosten. Naast hun locatie op de Spaarndammerstraat bezorgt Restaurant Freud ook lunch gerechten. Het team verzorgt met trots de catering voor de lunch of borrel.

Restaurant Freud begeleidt mannen en vrouwen met een psychische kwetsbaarheid. Wekelijks helpen zij 70 mensen weer in hun ritme te komen en hun eigen weg terug naar werk te vinden en is daarnaast een erkend leerwerk-bedrijf.

DSC_1586.JPG

De fotografie was dit keer in handen van Ria Schreeuwe Fotografie 

Voor meer informatie over sociaal inkopen 

Wil je ook lid worden?

Wij streven ernaar om minimaal één netwerkbijeenkomst per maand te organiseren. Deze zijn voor onze leden gratis toegankelijk. Naast netwerkbijeenkomsten, groeiborrels en kennissessies, staan bedrijfsbezoeken, inspiratie- of zakenreizen en eindejaars- of nieuwjaarsrecepties zeker op de agenda. Meld je snel aan via onderstaande button zodat je de eerstvolgende bijeenkomst ook aanwezig kunt zijn.,

Bekijk de event kalender op deze website!

Lid worden

Contact

E-mail naar info@mkbmetropoolamsterdam.nl of bel naar (020) 448 67 20.