Terug naar overzicht

Geslaagde matches en veel inspiratie tijdens de minifair

In het kader van Buy WISEly organiseerden MKB Metropool Amsterdam i.s.m. Stichting De Omslag op 17 oktober een matchingsbijeenkomst op locatie bij Kesbeke Tafelzuren met grote impact!

Geslaagde matches en veel inspiratie tijdens de minifair

Binnen de matchingsbijeenkomst konden sociale ondernemers die zich inzetten voor werkintegratie (WISEs) en reguliere MKB samenkomen om impactvolle partnerschappen te bevorderen.

2.jpg

Het evenement, onderdeel van het Europese Buy WISEly project, had tot doel sociaal ondernemerschap te bevorderen en de samenwerking tussen WISEs en MKBs aan te moedigen.

Toepasselijk begon de fair met een inleidende presentatie over het Buy WISEly project door Jack Stuijfbergen van Breedweer Facilitaire Diensten samen met Corine van de Burgt, directeur bestuurder van Stichting De Omslag. 

1.jpg

Aanwezigen werden geïnspireerd door toespraken van onze vicevoorzitter Guido Frankfurther en Thomas Hermans (stadsdeelvoorzitter Amsterdam-West) en Kesbeke’s eigen Oos Kesbeke, die zijn succes op het gebied van sociaal ondernemerschap deelde.

5.jpg 3.jpg

Samen sterker: missie geslaagd

Met 22 ondertekende intentieverklaringen tussen sociale ondernemingen en reguliere bedrijven, evenals onderling, zorgde het evenement voor belangrijke nieuwe partnerschappen en momentum voor een sterkere sociale economie in Amsterdam. 

Hoe meer handel in sociale economie, hoe meer banen impact er zal ontstaan voor mensen die nu nog langs de kant staan.

4.jpg

Ook onze vicevoorzitter Guido Frankfurther kijkt terug op een zeer geslaagde bijeenkomst! Een mooie opkomst met bevlogen en gepassioneerde ondernemers en MKB bedrijven, die samen het verschil maakten op een zeer inspirerende locatie. 

"Oos pionierde al met 'toeleiding naar werk' toen die term nog uitgevonden moest worden. Het is symbolisch en hartverwarmend tegelijk dat juist onder zíjn dak nu zoveel matches zijn gemaakt."

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook sociaal inkopen? Kijk dan op www.socialezaken.info

8.jpg

Fotografie was in handen van Ria Scheeuwe

Wil je ook lid worden?

Wij streven ernaar om minimaal één netwerkbijeenkomst per maand te organiseren. Deze zijn voor onze leden gratis toegankelijk. Naast netwerkbijeenkomsten, groeiborrels en kennissessies, staan bedrijfsbezoeken, inspiratie- of zakenreizen en eindejaars- of nieuwjaarsrecepties zeker op de agenda. Meld je snel aan via onderstaande button zodat je de eerstvolgende bijeenkomst ook aanwezig kunt zijn.,

Bekijk de event kalender op deze website!

Lid worden

Contact

E-mail naar info@mkbmetropoolamsterdam.nl of bel naar (020) 448 67 20.