Terug naar overzicht

Goodbye Knip, Hello Knijp!

Amsterdamse ondernemers halen opgelucht adem nu de verfoeide knips in de Weesperstraat en omliggende straten eindelijk zondag zijn opgeheven en zij verlost zijn van de bereikbaarheidsellende. MKB-Metropool Amsterdam wil nu vooral vooruitkijken en niet wachten op de evaluatie die eind dit jaar valt te verwachten.

Goodbye Knip, Hello Knijp!

Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Laten we met de bewoners, ondernemers en de gemeente nu doorpakken om van de Weesperstraat eindelijk een aantrekkelijke stadstraat te maken zonder nieuwe knips. Alsjeblieft geen experimentele fratsen van de gemeenteraad meer”.

Afgelopen donderdagavond hebben omwonenden en plaatselijke ondernemers aangegeven de handen ineen te willen slaan om van de Weesperstraat een leefbare stadsstraat te maken. Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther: “Wij pleiten al jaren voor een straat met één rijstrook in elke richting, dus geen ‘knip’ maar een ‘knijp’, invoeren van 30 km per uur, met meer ruimte voor voetgangers en fietsers, en een brede groenstrook met bomen in het midden. Maak de plinten van de grote gebouwen open met winkels en horeca en geef ruimte voor terrasjes aan de gevel”.

Hiermee zou de gemeente alsnog gevolg geven aan het Masterplan Wibautas dat begin deze eeuw door de gemeenteraad werd vastgesteld. Frankfurther: “Bewoners en ondernemers snappen niet waarom de uitvoering daarvan beperkt is gebleven tot de Wibautstraat. Ik zou zeggen: pak dat uitgewerkte plan uit de la en voer dat uit! De huidige enkele rijstrook bij het Namenmonument in zuidelijke richting, laat zien dat dit in principe mogelijk is”.

MKB-Metropool Amsterdam pleit ervoor dat de boogde ‘knijp’ wel gepaard gaat met aanvullende maatregelen om doorgaand verkeer te ontmoedigen.

Artikel Telegraaf: Vervoerders mijden Amsterdam bij einde knips


Wil je ook lid worden?

Wij streven ernaar om minimaal één netwerkbijeenkomst per maand te organiseren. Deze zijn voor onze leden gratis toegankelijk. Naast netwerkbijeenkomsten, groeiborrels en kennissessies, staan bedrijfsbezoeken, inspiratie- of zakenreizen en eindejaars- of nieuwjaarsrecepties zeker op de agenda. Meld je snel aan via onderstaande button zodat je de eerstvolgende bijeenkomst ook aanwezig kunt zijn.,

Bekijk de event kalender op deze website!

Lid worden

Contact

E-mail naar info@mkbmetropoolamsterdam.nl of bel naar (020) 448 67 20.