Terug naar overzicht

Haringkraamuitbaters in onzekerheid door mogelijk verlies van vergunning

Er heerst onzekerheid onder uitbaters van Amsterdamse haringkramen. De gemeente is bezig het beleid omtrent vergunningen aan te passen naar Europese regelgeving. Daardoor kunnen haringkraamhouders hun vergunning voor onbepaalde tijd verliezen. Dat schrijft Het Parool.

Haringkraamuitbaters in onzekerheid door mogelijk verlies van vergunning

Dat zit zo: veel haringkareigenaren hebben nu een standplaatsvergunning voor onbepaalde tijd. Wanneer de gemeente overgaat op Europese regelgeving betekent dat dat vergunningen voor onbepaalde tijd niet langer worden uitgegeven én dat huidige vergunningen kunnen worden omgezet van onbepaalde naar bepaalde geldigheidsduur. Andere ondernemers zouden daardoor meer kansen krijgen op de markt, maar bij de huidige kraamuitbaters zorgt het vooruitzicht voor onzekerheid.

Voorzitter MKB-Amsterdam Achmed Baâdoud: ‘Dat we elk jaar nieuwe haring hebben dat is één ding dat zeker is. Maar de haringkarhouders zitten zelf al een hele lange tijd in onzekerheid. We vragen de gemeente Amsterdam om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven aan deze ondernemers. Ondernemers hebben duidelijkheid nodig om goed te kunnen ondernemen.

Naar verwachting neemt het college na de zomer een besluit over de looptijd van de nieuwe vergunningen. Dan wordt ook meer duidelijkheid verwacht over de rest van het beleid rondom dergelijke vergunningen.


Wil je ook lid worden?

Wij streven ernaar om minimaal één netwerkbijeenkomst per maand te organiseren. Deze zijn voor onze leden gratis toegankelijk. Naast netwerkbijeenkomsten, groeiborrels en kennissessies, staan bedrijfsbezoeken, inspiratie- of zakenreizen en eindejaars- of nieuwjaarsrecepties zeker op de agenda. Meld je snel aan via onderstaande button zodat je de eerstvolgende bijeenkomst ook aanwezig kunt zijn.,

Bekijk de event kalender op deze website!

Lid worden

Contact

E-mail naar info@mkbmetropoolamsterdam.nl of bel naar (020) 448 67 20.