Terug naar overzicht

Investeren in de toekomst van uw onderneming met de SLIM-regeling

Michal van Dantzig, werkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs van MKB Metropool Amsterdam, vertelt waarom zij MKB- werkgevers attendeert op de SLIM-subsidie. "Het is ontzettend belangrijk dat MKB-ondernemingen blijven investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers. In een dynamische markt waar kennis en vaardigheden voortdurend veranderen, is het van groot belang dat bedrijven hun personeel hierin ondersteunen. De SLIM-regeling biedt hiervoor een unieke kans", stelt ze.

Investeren in de toekomst van uw onderneming met de SLIM-regeling

De Nederlandse overheid lanceert de SLIM-subsidie, een stimuleringsregeling die ondernemers in het midden- en kleinbedrijf ondersteunt bij het creëren van een leerrijke werkomgeving. Met deze subsidie kunnen bedrijven investeren in de professionele ontwikkeling van hun medewerkers, zodat zij beter voorbereid zijn op de toekomst.

“De SLIM-subsidie biedt tal van voordelen. Zo helpt een externe adviseur bij het in kaart brengen van de huidige en toekomstige scholingsbehoeften. Dit resulteert in een op maat gemaakt opleidings- en ontwikkelplan dat de basis legt voor duurzame groei. Daarnaast krijgen medewerkers de kans om via loopbaanadvies hun professionele ambities verder te ontwikkelen, wat de inzetbaarheid en motivatie ten goede komt. Ook stimuleert de subsidie de invoering van innovatieve ontwikkelingsmethoden, zoals periodieke evaluatiegesprekken en de oprichting van een bedrijfsschool. MKB-ondernemers kunnen bovendien praktijkleerplaatsen aanbieden voor mbo-opleidingen in de derde leerweg, waardoor zowel nieuw talent als ervaren medewerkers profiteren”, onderbouwt Michal van Dantzig.

De subsidie kent echter duidelijke voorwaarden. Individuele ondernemingen kunnen maximaal €24.999 aanvragen met een subsidiepercentage van 60%, terwijl samenwerkingsverbanden in aanmerking komen voor een bedrag tot €500.000 met dezelfde dekkingsgraad. De aanvraagperiodes zijn specifiek: individuele bedrijven kunnen hun aanvraag indienen van 3 tot en met 31 maart of van 1 tot en met 30 september, terwijl samenwerkingsverbanden dit kunnen doen van 2 tot en met 30 juni.

Een gedegen projectadministratie en tijdige rapportages – zowel tussentijds als bij afloop – zijn essentieel om de subsidievoorwaarden na te komen en terugvorderingen te voorkomen. Voor meer informatie en ondersteuning wordt ondernemers geadviseerd de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te bezoeken of te kijken op deze link. 

Wil je ook lid worden?

Wij streven ernaar om minimaal één netwerkbijeenkomst per maand te organiseren. Deze zijn voor onze leden gratis toegankelijk. Naast netwerkbijeenkomsten, groeiborrels en kennissessies, staan bedrijfsbezoeken, inspiratie- of zakenreizen en eindejaars- of nieuwjaarsrecepties zeker op de agenda. Meld je snel aan via onderstaande button zodat je de eerstvolgende bijeenkomst ook aanwezig kunt zijn.,

Bekijk de event kalender op deze website!

Lid worden

Contact

E-mail naar info@mkbmetropoolamsterdam.nl of bel naar (020) 448 67 20.