Terug naar overzicht

Je bent MKB ondernemer. Je bent op zoek naar personeel maar merkt dat dit niet eenvoudig is in deze krappe arbeidsmarkt.

Er is een groot arbeidspotentieel van mensen die het op eigen kracht niet lukt om een werkgever te vinden. Zij worden begeleid door een coach. Dit arbeidspotentieel vatten wij samen onder de noemer ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’. De groep is zeer divers. Het kan gaan om mensen met een fysieke of mentale beperking, langdurig werklozen WIA of bijstand. Maar nieuwkomers of jongeren zonder startkwalificatie.

Screen-inclusief-werkgeversschap.png

Waarom zou je deze mensen een baan willen aanbieden?

Door deze mensen kansen te geven en ze volwaardig onderdeel te maken van jouw team, laat je zien dat iedereen recht heeft op gelijke kansen. Dit versterkt niet alleen het moreel binnen je bedrijf, maar zorgt ook voor positieve publiciteit.

Bovendien kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vaak over unieke vaardigheden en perspectieven beschikken. Ze hebben geleerd om problemen op creatieve wijze aan te pakken en kunnen waardevolle inzichten bieden die jouw bedrijf verder kunnen brengen.

Crew.png

In de video’s vertellen MKB ondernemers wat inclusief werkgeverschap hen oplevert.

Wat levert dit bedrijven nog meer op?

Het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt brengt verschillende voordelen met zich:

  • Diversiteit: Het creëren van een inclusieve werkomgeving zorgt voor diversiteit binnen je team. Dit kan leiden tot meer innovatie, betere besluitvorming en een bredere klantenkring.
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen: Door als werkgever kansen te bieden aan deze mensen, draag je bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is iets waar steeds meer consumenten waarde aan hechten en kan resulteren in positieve merkimago en klantenloyaliteit.
  • Betere werksfeer: Het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kan zorgen voor een positieve werksfeer. Medewerkers waarderen het dat ze deel uitmaken van een bedrijf dat zich inzet voor diversiteit en inclusie en zullen gemotiveerder zijn om samen te werken en successen te behalen.
  • Financiële voordelen: Afhankelijk van de kandidaat, kunnen er financiële voordelen zijn verbonden aan inclusief werkgeverschap. Denk bijvoorbeeld aan subsidies, loonkostenvoordelen of belastingvoordelen.
  • Werkdruk verlagen: door eenvoudiger werkzaamheden uit functies te halen van je overbelaste medewerkers, en deze werkzaamheden te laten doen door iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt, krijg je blije werknemers die hun werk met meer plezier doen.
Rik-Balder.png

Neem actie!

Dus, beste ondernemer, waarom zou je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geen kans geven? Neem actie en ontdek hoe deze groep mensen jouw bedrijf kan versterken!

MKB Metropool Amsterdam wijst je graag de weg. Op de campagne pagina kan je de inspiratie en informatie video’s bekijken. En je vind hier de gegevens van organisaties die jouw bedrijf helpen bij het vinden van een goed passende medewerker. Neem vooral contact met ons op!

Wil je ook lid worden?

Wij streven ernaar om minimaal één netwerkbijeenkomst per maand te organiseren. Deze zijn voor onze leden gratis toegankelijk. Naast netwerkbijeenkomsten, groeiborrels en kennissessies, staan bedrijfsbezoeken, inspiratie- of zakenreizen en eindejaars- of nieuwjaarsrecepties zeker op de agenda. Meld je snel aan via onderstaande button zodat je de eerstvolgende bijeenkomst ook aanwezig kunt zijn.,

Bekijk de event kalender op deze website!

Lid worden

Contact

E-mail naar info@mkbmetropoolamsterdam.nl of bel naar (020) 448 67 20.