Terug naar overzicht

Luister naar de allereerste MKB-Amsterdam podcast over inclusief werkgeverschap!

Inclusief werkgeverschap: is dat dé oplossing tegen de krapte op de arbeidsmarkt? Waarom zou je het willen als werkgever? En hoe werkt het in de praktijk? Op die vragen krijg je antwoord in de allereerste aflevering van de MKB-Amsterdam podcast.

Onder leiding van Phidan Dao gaan diverse tafelgasten met elkaar in gesprek over hun ervaringen met inclusief werkgeverschap. Tom van Ruitenbeek, oprichter van Upperbloom, en directeur van metaalbewerkingsbedijf De Mercuur Arjan Klomp ondernemen al jaren sociaal en inclusief. In de podcast leggen zij uit waarom ze die keuze hebben gemaakt en wat het hun bedrijf oplevert.

Dan zijn er ook de sociaal ontwikkelingsbedrijven, die ervoor zorgen dat mensen met een arbeidsbeperking bij de juiste bedrijven terechtkomen, waar hun talent en motivatie tot z’n recht komt. Sandra Kloek van AM match en Clemens Pasman van Pantar weten daar alles over en vertellen hoe zij kandidaten aan de juiste werkplek koppelen. Ook kom je erachter welke ondersteuning je dan als werkgever mag verwachten. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: het ontzorgen van de werkgever speelt een grote rol!

WhatsApp-Image-2023-06-06-at-11.34.42-1024x467.jpeg

“Inclusief werkgeverschap is één van de oplossingen om de personeelskrapte het hoofd te bieden”

Michal van Dantzig

Tot slot schuift ook Michal van Dantzig aan. Als ondernemer en initiatiefnemer van inspiratieplatform Onbekend Talent is ook zij volledig thuis in het ontzorgen van werkgevers die mensen met talent en een afstand tot de arbeidsmarkt een kans willen bieden. Ook is zij bestuurslid Arbeidsmarkt en Onderwijs bij MKB-Amsterdam. In die rol wil ze ondernemers inspireren en de weg wijzen naar praktische oplossingen bij het vinden van personeel. “Inclusief werkgeverschap is één van de oplossingen om de personeelskrapte het hoofd te bieden”, zo stelt Van Dantzig. Ze vertelt over de campagne die MKB-Amsterdam startte om ondernemers over de voordelen van sociaal en inclusief ondernemen.

Meld je hier aan voor de MKB-Amsterdam nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom ondernemers in de regio Amsterdam.


Wil je ook lid worden?

Wij streven ernaar om minimaal één netwerkbijeenkomst per maand te organiseren. Deze zijn voor onze leden gratis toegankelijk. Naast netwerkbijeenkomsten, groeiborrels en kennissessies, staan bedrijfsbezoeken, inspiratie- of zakenreizen en eindejaars- of nieuwjaarsrecepties zeker op de agenda. Meld je snel aan via onderstaande button zodat je de eerstvolgende bijeenkomst ook aanwezig kunt zijn.,

Bekijk de event kalender op deze website!

Lid worden

Contact

E-mail naar info@mkbmetropoolamsterdam.nl of bel naar (020) 448 67 20.