Terug naar overzicht

Ondernemers tellen dagen af naar einde knip Weesperstraat

Als a.s. zondag om 23 uur de slagbomen op de knip Weesperstraat en omliggende straten voor de laatste keer opengaan, zijn het vooral de Amsterdamse ondernemers die opgelucht adem zullen halen. MKB-Amsterdam heeft de bereikbaarheidsellende altijd voorzien en hiervoor gewaarschuwd. Diverse ondernemers overwegen schadeclaims tegen de gemeente in te dienen.

Ondernemers tellen dagen af naar einde knip Weesperstraat

Afgelopen maandag ontstond er weer eens een compleet verkeersinfarct in de binnenstad toen zowel de IJ-tunnel als de Piet Heintunnel tijdelijk buiten gebruik waren. De slagbomen waren op verzoek van de politie wel opengezet, maar als niemand, inclusief de TomToms van deze wereld, dat weten, helpt dat dus ook niet, volgens Guido Frankfurther, vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam. “Hieruit blijkt weer eens hoe kwetsbaar de bereikbaarheid van de stad is en dat onvoorziene omstandigheden tijdens zo’n proef alles compleet vastzetten”.

Voor diverse ondernemers is de maat nu echt vol, ook al houdt de proef dit weekend op. MKB-Metropool Amsterdam heeft hier alle begrip voor. Frankfurther: “De gemeente realiseert zich onvoldoende hoeveel schade deze proef het bedrijfsleven heeft berokkend. Leveringen die veel te laat aankwamen, diensten van service- of installatiebedrijven die vertraging opliepen, bouwwerkzaamheden die uitliepen of werden uitgesteld, en musea, attracties en hotels die werden geconfronteerd met annuleringen van groepen en slechte reviews. De imagoschade zal zeker langer doorwerken”.

Wil je ook lid worden?

Wij streven ernaar om minimaal één netwerkbijeenkomst per maand te organiseren. Deze zijn voor onze leden gratis toegankelijk. Naast netwerkbijeenkomsten, groeiborrels en kennissessies, staan bedrijfsbezoeken, inspiratie- of zakenreizen en eindejaars- of nieuwjaarsrecepties zeker op de agenda. Meld je snel aan via onderstaande button zodat je de eerstvolgende bijeenkomst ook aanwezig kunt zijn.,

Bekijk de event kalender op deze website!

Lid worden

Contact

E-mail naar info@mkbmetropoolamsterdam.nl of bel naar (020) 448 67 20.