Terug naar overzicht

Voorkom ook in de zomer een hoge energierekening met deze bespaartips voor ondernemers

In de zomer is het warmer en dat betekent natuurlijk dat de verwarming vaak uit kan. Maar… dat is niet de enige manier om te besparen op je energiekosten! Wist je bijvoorbeeld dat koelen zelfs duurder is dan verwarmen? Ondernemers kunnen op allerlei manieren zorgen voor een lagere energierekening. Wij nemen je mee langs de belangrijkste tips.

Voorkom ook in de zomer een hoge energierekening met deze bespaartips voor ondernemers

Allereerst is het natuurlijk handig om het binnen koel te houden als het kwik oploopt in de zomer. Dat kan natuurlijk met zonwering! Als je binnen wil koelen, doe dat dan met een energiezuinige airo en zet deze alleen aan als er iemand in de ruimte is. En heb je de airco aan? Houd dan ramen en deuren dicht! Anders heeft die airco maar weinig zin.

Als je winkelier bent is het misschien lastiger om de deur dicht te houden, met klanten die constant je zaak in en uit lopen. Hang daarom een bordje op de deur, om klanten te laten weten dat je de deur gesloten houdt om energie te besparen. De gemeente Amsterdam biedt gratis deurbordjes aan! Wil jij er ook een? Samen met je biz of ondernemersvereniging kun je die aanvragen via www.besteleenbordje.nl.

Tips voor de horeca

Voor horecaondernemers hebben we nog wat extra tips! En die gaan voornamelijk over de koelingen. Ontdooi, als je tijd hebt, je koelingen. Wist je namelijk dat iedere twee millimeter ijsvorming het energieverbruik met wel tien procent laat stijgen? Ook is het verstandig om de condensors achter je koeling goed schoon te maken, zodat ze hun warmte voldoende kwijt kunnen. En tot slot een no-brainer, als je je koeling of ander apparaat niet gebruikt, schakel hem dan uit.

Fijne zomer!


Wil je ook lid worden?

Wij streven ernaar om minimaal één netwerkbijeenkomst per maand te organiseren. Deze zijn voor onze leden gratis toegankelijk. Naast netwerkbijeenkomsten, groeiborrels en kennissessies, staan bedrijfsbezoeken, inspiratie- of zakenreizen en eindejaars- of nieuwjaarsrecepties zeker op de agenda. Meld je snel aan via onderstaande button zodat je de eerstvolgende bijeenkomst ook aanwezig kunt zijn.,

Bekijk de event kalender op deze website!

Lid worden

Contact

E-mail naar info@mkbmetropoolamsterdam.nl of bel naar (020) 448 67 20.